ponedjeljak, 16. lipnja 2014.

Fantazija od lješnjaka (Ana Roguljić)



Biskvit:
 25 dag lješnjaka
10 jaja
25 dag šećera
6 žlica šećera
1 žlica octa

Lješnjake popržit na laganoj vatri, oguliti ih, grubo usitnit i umješat u smjesu od izmućenih bjelanjaka, šećera i octa.Sušit u pećnici 45 min na 130 stupnjeva u limu 35-20cm, obloženom papirom za pečenje. Gotovu ohlađenu koru premazat čokoladnim namazom (npr.nutella) koju pomješamo sa par žlica mljevenog keksa petit bera.
Na to slagat kremu.

Krema:
2 pudinga od vanile
9 žlica brašna
1,5 l. mlijeka
10 dag. čokolade za kuhanje
25 dag margarina
1/2 hople šlag nutella
Puding,
žumanjke,
brašno i šećer skuhat u mlijeku kao što kuhamo puding.

U ohlađeno dodat margarin. Kremu podjelit na 2 dijela. Jedan ostavit da bude žut, a u drugi dodat otopljenu čokoladu za kuhanje. Na namazani biskvit stavit žutu, pa tamnu kremu. Na vrh staviti šlag.


Recept poslala Ana Roguljić za nagradnu igru !

0 komentari:

Objavi komentar