skip to main |
skip to sidebar
Sastojci:
Bijela kora:
- 6 belanjaka
- 6 kasika šećera
- 6 kasika brašna
- 1 kasika ulja
- pola praška za pecivo
Tamna kora:
- 6 žumanjaka
- 6 kasika šećera
- 6 kasika brašna
- 2 kasike kakaa
- 5 kasika mleka
- 1 kasika ulja
- pola praška za pecivo
Priprema:
Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i
pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog
biskvita jedno do drugog,dobice se kora kao sahovska tabla ispeci koru i
ohladiti. Ja sam pekla u tepsiji 30 x 30 cm oko 20 minuta na
temperaturi od 180 C.
Preljev:
- 0,3 l mlijeka
- 3 kasike šećera
- Prokuvati i vruće preliti po hladnom biskvitu
Krema:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od čokolade
- 10 kasika šećera
- 200 g margarina
Skuvati, u hladno dodati umucen margarin.Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili
3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje.
0 komentari:
Objavi komentar