subota, 20. lipnja 2015.

Musaka od šampinjona, praziluka i krompira




Sastojci: Količina:
- krompir 1kg
- sveži šampinjoni 200gr
- praziluk 2 struka
- tvrdog sira 150gr
- mleko 250ml
- beli luk 2-3 čena
- jaja 4 kom
- začinska crvena paprika 1/2 kašika
- biber po ukusu
- so po ukusu
- svež peršun po uluksu
- ulje malo

Uputstvo za pripremu:

Na zagrejanom ulju propržite praziluk isečen na šnite, pa kad omekša dodajte mu ispasirani beli luk. Dodajte šampinjone isečene na listiće i kratko propržite. Krompir isecite na kocke pa dodajte i pržite dok ne uvri tečnost koju su pustile pečurke. Doadjte začinsku crvenu papriku, biber i so. U posebnu činiju umutite jaja, mleko, polovinu rendanog sira, naseckan svež peršun i sve lepo promešajte. U nauljenu vatrostalnu činiju smesu sipajte kašiku po kašiku. Prelite sa umućenim jajima i malo viljuškom pomerajte kako bih lepo upila smesa od jaja. Pospite ostatkom rendanog sira. Peciteu predhodno zagrejanoj rerni na 180C oko 50 do 60 minuta dok ne dobije zlatnu koricu. Pečenu musaku prohladite i služite sa salatom.

0 komentari:

Objavi komentar