Sastojci: |
Količina: |
- pileće belo meso. |
500g. |
- soja sos |
1dl. |
- sos od paradajza |
1,5 dl. |
- jabuko sirće |
0,5dl. |
- gustin |
100g. |
- ulje |
po potrebi |
- voda |
1dl. |
- so, mešavina začina |
po potrebi |
Uputstvo za pripremu:
. Soja sos, paradajz sos, sirće, šećer i vodu sjediniti da
se dobije gustina sosa. Staviti to u šerpu i pripremiti meso.
Pileće belo meso iseći na kaiševe, a potom ih uvaljati u gustin za
kolače. Pazite da nema grudvica i propržite na zagrejanom ulju da
porumeni sa obe strane.
Kada porumeni, meso prebacite u šerpu sa sosom i kuvajte dok ne
proključa. Snizite temperaturu i kuvajte još 10 minuta dok meso ne upije
skoro sav sos. Pri kraju kuvanja probati sos i ako je potrebno dodati
malo soli i začina po ukusu.
0 komentari:
Objavi komentar