nedjelja, 15. lipnja 2014.

Neodoljiva torta od sira


Torta koja već i samim izgledom obećava gurmansko uživanje jer kombinacija integralnog keksa, džema od jagoda, sira i voćnog likera je naprosto neodoljiva.

Sastojci

     240 g integralnog keksa
     100 g maslaca
    Za kremu:
     4 jaja
     200 g šećera u prahu
     1 Vanilin šećer
     1 Limun šećer
     200 ml slatkog vrhnja
     750 g kremastog sira (Rikota)
    Za premaz:
     400 ml milerama
     1 Vanilin šećer
     100 g šećera u prahu
    Za preljev:
     150 g Džema extra jagoda
     2 žlice voćnog likera




Priprema

    Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem.
    Kalup za torte (Ø 24 cm) obložite papirom za pečenje.
    Nanesite podlogu od keksa i dobro utisnite žlicom.
    Odaberite integralne kekse koji su osim što imaju puniji okus bogati vlaknima i manje slatki.
    Žumanjke i šećer dobro izmiješajte.
    Umiješajte sir, slatko vrhnje, vanilin šećer i limun šećer. Možete koristiti rikotu ili neki drugi kremasti sir ili svježi sir. Ukoliko koristite svježi sir, prije upotrebe potrebno ga je propasirati.
    Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka, promiješajte i izlijte preko keksa.
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 40-45 minuta (pečeno je kad sredina još podrhtava kad ju potresete).
    Tortu možete ostaviti u ugašenoj pećnici da se hladi polako, da ne pukne, a zatim je pustite da se ohladi u kalupu, na sobnoj temperaturi do kraja.
    Mileram, vanilin šećer i šećer u prahu dobro izmiješajte.
    Nanesite na ohlađenu tortu i u hladnjaku dobro ohladite prije posluživanja (nekoliko sati).
    Za preljev džemu od jagoda dodajte liker i lagano zagrijte uz miješanje. Kratko ohladite.
(coolinarika.com)


0 komentari:

Objavi komentar