ponedjeljak, 16. lipnja 2014.

Torta grudi (Marina Pranjić)



Biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
1 žlica kakaa

Krema:
1/2 dl vrhnja za šlag (za kremu)
i još malo za pričvrščivanje grudi i biskvita
400 g nutelle
500 g mascarponea
6 žlica mljevenih lješnjaka
6 žlica mljevenih napolitanki od lješnjaka

Fondan
50 g margarina
1 žlica svijetlog meda (bagremovog, cvijetnog..)
pola vrećice želatine (mljevene bijele)
30 ml ili 0,3 dcl vode
600 g šećera u prahu (što sitnije mljevenog)
par kapi ekstrakta vanilije (ili bilo kojeg drugog bezbojnog ja sam koristila plavi i crveni)

Priprema:

Biskvit: U snijeg od bjelanjaka umiješajte šećer, žumanjke, brašno i kakao. Glatku smjesu uliti u namazan i pobrašnjen pleh ili staviti papir za pečenje i peći na 180°. Peći tri biskvita dva za oblik ženskog tijela a jedan za grudi (znači podijeliti smjesu) i peći ih u okruglom kalupu za torte.

Krema: Istući vrhnje zatim u njega dodati nutellu, mascarpone, mljevene lješnjake i mljevene napolitanke od lješnjaka.

Fondan Želatinu otopiti u vodi. U međuvremenu u lončiću otopiti med (paziti da ne prokuha), maknuti s vatre te u njemu otopiti margarin i želatinu, te sve to dobro rukama umijesiti sa šećerom u prahu kojeg smo prethodno sipali u malo veću zdjelu. Mijesiti dok se ne dobije glatka fina smjesa (kao tijesto za pizzu). Po potrebi dodavati šećera u prahu.

Ukrašavanje: Kada su biskviti pečeni dva biskvita se spajaju na rubu šlagom i oblikujete ga u žensko tijelo a od trećeg biskvita radite grudi malo većom čašom. Zatim na biskvite stavljate kremu i na kremu stavljate grudi koje pričvrstite šlagom. Grudi također namažete kremom, i zatim tortu pokrivate fondanom i ukrašavate po želji, možete i istući šlag i prekriti tortu šlagom ako vam je lakše. Nadam se da sam Vam uspjela objasniti hehe radim tortu na svoj način pa mi malo teško objasniti.


Recept poslala Marina Pranjić za nagradnu igru !

0 komentari:

Objavi komentar