ponedjeljak, 16. lipnja 2014.

Torta sa jagodama (Jelena Mitrasinovic)



Potrebno je:
8 jaja
400 gr.secera
2 kasike sirceta
250 gr.secera u prahu
300 gr.mlevenog Plazma keksa
200 ml.mleka
250gr.margarina (125gr.putera i 125gr.margarina)
3 kesice slaga
1kg.jagoda

Priprema:

Umutiti 4 belanca sa 200 gr.secera u cvrst sne dodati 1 kasiku sirceta.
Koru peci u podmazanom plehu gde ste predhodno stavili foliju na 150 stepeni oko 25 min.
Tako pripremiti dve kore.
Fil:
Mleko staviti da provri i dodati mleveni keks.
Zumanca i secer skuvati na pari u ohladjeno dodati margarin (ja obicno stavim 125gr.margarina i 125gr.putera) i keks koji smo poparili sa mlekom.
Umutiti slag pa filovati kora-fil-jagode-slag-kora-fil-jagode-slag.

Recept poslala Jelena Mitrasinovic za nagradnu igru!


0 komentari:

Objavi komentar