nedjelja, 15. lipnja 2014.
Cheesecake sa moto keks i belom cokoladom
Sastojci
Podloga 300 gr moto keks ( samleti/usitniti )
100 ml hladnog mleka ili 100 ml cedjena naranca
Krem: 150 gr krem sir ( philadelphia, abc, mascarpone )
250 gr kisela pavlaka ( sa vise procenta masnoce )
200 ml hladnog mleka
200 gr bele cokolade ( otopiti na pari )
2 slaga Hit ( Prasak za penastu kremu )
Priprema
Pomesati samlevene/usitnjene kekse sa mlekom, a potom utisnuti, oblikovati koru u kalup velicine 20 cm. Ostaviti u frizider dok pripremamo krem.
U posudu ulijte 200 ml hladnog mleka. Dodajte sadrzaj vrecice za slag hit, promesajte i nastavite mesati elektricnom mesalicom najvecom brzinom do cvrstog krema. Ukloniti sa strane
Pomesati sobne temperature sir, kiselo vrhnje, pa dobro promesati, dodati cvrsti slag, pa opet promesati i nakraju umesati prethodno otopljenu belu cokoladu, sjediniti. Kremu istresti na podlogu od keksa.Poravnati i vratiti u frizider na nekoliko sati. (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar