nedjelja, 15. lipnja 2014.

Torta s piškotama i jagodama



Sastojci

     400 g piškota
     1/2 l Podravka dolcela tekući šlag 5 +
     400 g kiselog vrhnja 20 % masnoće
     2 vrećice Podravka dolcela želatina
     100 g mljevenog šećera
     600-700 g jagoda
     1 dcl jogurta
     1 vrećica crvenog preljeva za torte


Priprema

    Piškote namakati u hladno mlijeko i slagati u krug obruča za tortu. Istovremeno i praviti podlogu od piškota kako se ne bi urušio okvir od piškota.
    Želatinu namočiti u 8 žlica hladne vode i ostaviti.
    Izmiksati šlag dolcela +, a u drugoj posudi izmiksati vrhnje i šećer.
    Pomiješati izrađeni šlag , kiselo vrhnje i želatinu.
    Ja sam nabubrenu želatinu stavila u 1 dcl jogurta i blago zagrijavala da se otopi.
    Namazati kremu u kalup složiti red usitnjenih jagoda,  pa opet sloj kreme, red piškota, ne treba ih močiti u mlijeko, zatim red kreme.
    Po vrhu složiti jagode izrezane na ploške i preliti s crvenim preljevom za torte dolcela. I to je to.
(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar