nedjelja, 15. lipnja 2014.
Torta s piškotama i jagodama
Sastojci
400 g piškota
1/2 l Podravka dolcela tekući šlag 5 +
400 g kiselog vrhnja 20 % masnoće
2 vrećice Podravka dolcela želatina
100 g mljevenog šećera
600-700 g jagoda
1 dcl jogurta
1 vrećica crvenog preljeva za torte
Priprema
Piškote namakati u hladno mlijeko i slagati u krug obruča za tortu. Istovremeno i praviti podlogu od piškota kako se ne bi urušio okvir od piškota.
Želatinu namočiti u 8 žlica hladne vode i ostaviti.
Izmiksati šlag dolcela +, a u drugoj posudi izmiksati vrhnje i šećer.
Pomiješati izrađeni šlag , kiselo vrhnje i želatinu.
Ja sam nabubrenu želatinu stavila u 1 dcl jogurta i blago zagrijavala da se otopi.
Namazati kremu u kalup složiti red usitnjenih jagoda, pa opet sloj kreme, red piškota, ne treba ih močiti u mlijeko, zatim red kreme.
Po vrhu složiti jagode izrezane na ploške i preliti s crvenim preljevom za torte dolcela. I to je to.
(coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar