nedjelja, 15. lipnja 2014.

Čokoladna bananica



Sastojci

     3 kesice slag pjene
     0.5l mlijeka
     30gr zelatine
     1.5 casa secera i jos......2 MALE FLASICE EKSTRAKTA OD BANANE
    Kora
     4 jaja
     5 kasika secera
     3 kasike brasna
     2 kasike kakao
     3 kasike vode
     1kesica praska za pecivo
     100gr cokolade za kuhanje(Za glazuru+2 kasike ulja)


Priprema

    Umutiti bjelanca i secer u cvrt snijeg,te postepeno dodavati zumanjke...zatim i brasno,kakao i prasak za pecivo.Na kraju dodavati kasiku po kasiku vode.Peci u kalupu za torte na 180 stepeni 20-25 minuta(provjeravati cackalicom)Kad je kora pecena mozete napraviti jednu srednju solju blage agde(sirupa od vode i secera),te ravnomjerno pospricati po kori---BUDE DOSTA SOCNA---Pustiti koru da ohladi.

    FIL:

    Mlijeko prokuhati zajedno sa secerom te skloniti sa plate.Dodati mu  rastopljenu zelatinu(pola solje mlijeka i zelatinu sjediniti te dodati mlijeku).Mijesati da se ne stvore grudvice.Kad se u potpunosti ohladi dodati slag pjenu i mutitit 10-ak minuta.Smjesi dodati aromu ili ekstrakt od banane(dvije male flasice)te mutiti jos 2 minute.Smjesu izliti preko ohladzene kore(Smjesa vec postaje zilava--TAKO I TREBA DA BUDE--)
    Nad parom napraviti glazuru od cokolade i ulja te ravnomjerno podijeliti preko fila. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar