nedjelja, 15. lipnja 2014.

Tiramisu šnite


Tiramisu na malo drugačiji način. Biskvit natopljen kavom, krema od svježeg sira i slatkog vrhnja i fantastičan premaz od čokolade.

Sastojci

    Biskvit:
     4 jaja
     80 grama šećera
     1 vrećica vanili šećera
      prstohvat soli
     120 grama glatkog brašna
     1/2 čajne žličice praška za pecivo
    Preljev od čokolade:
     3 žlice kakaa
     5 žlica šećera u prahu
     125 grama rastopljenog margarina
     1 vrećica želatine
     5 žlica kiselog vrhnja
    Krema:
     500 grama svježeg sira
     120 grama šećera u prahu
     1 vrećica vanili šećera
     1 vrećica želatine u prahu
     2-3 žlice kiselog vrhnja
     250 ml vrhnja za šlag
    Preljev za biskvit:
     2 dcl kuhane crne kave


Priprema

    Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom pa dodajte izmiksani snijeg pa lagano brašno i prašak za pecivo.
    Stavite u tepsiju veličine 30x40 pek papir pa smjesu ravnomjerno  rasporedite.
    Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
    Pečeni biskvit natopite ohlađenom skuhanom kavom.
    Za glazuru u rastopljeni i malo ohlađeni margarin, dodajte šećer, kakao, kiselo vrhnje i želatinu koju ste pripremili po uputama na vrećici.
    Na ohlađeni biskvit razmažite glazuru pa kad se ohladi i dobro stisne  prerežite na tri jednaka dijela.
    Sir protisnite kroz cjedilo da nema grudica pa dodajte šećer, izmiksani šlag i želatinu.
    Podjelite kremu na tri jednaka dijela pa svaku traku namažite kremom i poklopite. Na vrh također stavite kremu. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar