nedjelja, 15. lipnja 2014.

Čokoladna torta (Edna Sehic)



5 JAJA
10 KASIKA SECERA
3 KASIKE BRASNA
2 KASIKE KAKAOA
1 PRASAK

pecem uvijek po dvije kore mozete vi i da kora bude bijela samo izostavite kakao povecati brasno.
FIL:
7 dcl vrhnja za šlag
30 dag čokolade za kuhanje

U međuvremenu, dok se biskvit peče, u lončiću zagrijati vrhnje za šlag pa u njemu otopiti natrganu čokoladu. Ova masa ne smije provrijeti! Dovoljno je samo na laganoj vatri miješati dok se sva čokolada ne otopi i dok se masa ne ujednači i postane potpuno tamna i jednolična. Taj proces ovisi o vrsti čokolade; ponekad je potrebno nekoliko minuta da se otopi sva.pustiti da se ohladi zatim filovati tortu. ukrasiti po zelji

Recept poslala Edna Sehic za nagradnu igru!

0 komentari:

Objavi komentar