nedjelja, 15. lipnja 2014.

Crvenkapica (Milena Kosutic)



tijesto:
4 jaja
1 čaša od jogurta
šećera
1 jogurt
1dl mlijeka
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
30 dag višanja

Nadjev:
50 dag svježeg sira
6 žlica šećera
3 vanilin šećera
2 šlaga

Glazura:
2,5 dl soka od višanja
1 preljev za tortu

Postupak:

Za tijesto pjenasto izraditi žumanjke, šećer, jogurt i postupno dodavati ostale sastojke. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Uliti u lim polovinu pa poredati višnje, zatim prekriti ostatkom tijesta. Peći na 180 stupnjeva. Za nadjev dobro promiješati sir s obje vrste šećera tako da nema grudica i lagano umiješati pripremljeni šlag. Nadjevom premazati ohlađeni kolač i preliti glazurom.

Recept poslala Milena Kosutic za nagradnu igru!

0 komentari:

Objavi komentar