nedjelja, 15. lipnja 2014.

Japanski vjetar (Andrijana Zagoršćak)



Sastojci:

biskvit:
6 bjelanjaka,
15 žlica šečera,
2 žlice octa

krema
12 žumanjaka,
8 dl. mlijeka,
1 vanilin puding,
4 žlice oštrog brašna,
1 margarin,
20 dag šečera,
20 dag. mlj.lješnjaka,
1 l. sl. vrhnja
6bjelanjaka,
15 žlica šećera i
2 žlice octa.

Priprema : 

bjelanjke sa šećerom u gust snijeg pa dodaj ocat i stavi peč na 2oo stupnjeva na 20 min. i onda smanji na 150 stupnjeva još peci oko 45 min.,ispeći 2 kore 2 12žumanjaka,20 dag šećera1 vanilin puding,2 vanilije,4 žlice oštrog brašna,skuhati u 8 dl. mlijeka i u hladnu kremu dodaj 1 margarin i izradi. 3 20 dag. lješnjaka očisti,proprži i nasjeckaj ih na sitno. 4 Izradi pola litre šlaga, u pola kreme stavi lješnjake i premaži na prvu koru pa preko kreme premaži izrađeni šlag,pa druga kora i kremom premaži onda cijelu tortu . Preko cijele torte možete i premazat sa šlagom i ukrasit po želji.

Recept poslala Andrijana Zagoršćak za nagradnu igru!

0 komentari:

Objavi komentar