nedjelja, 15. lipnja 2014.
Debela marta (Andrijana Zagoršćak)
Sastojci:
biskvit
6 jaja,
25 dag šećera,
2 dl ulja,
2 dl.mlijeka,
2 praška za p.
30 dag oštrog brašna,
2 žlice kakaa
krema
1 l. mlijeka,
7 žlica oštrog brašna,
25 dag šećera,
2 žlice griza,
2 vanilije,
1 margarin,
10 dag čokolade za kuhanje,
1 limun,
1 l. sl. vrhnja
Priprema:
odvoji bjelanjke od žumanjaka i prvo izradi bjelanjke u čvrst snijeg,žumanjke s šečerom pjenasto izradi pa dodaj ulje,mlijeko,prašak za p. s oštrim brašnom i na kraju snijeg od bjelanjaka,smjesu podijeli na 2 dijela,u jedan dio dodaj 2 žlice kakaa i svaki biskvit peci posebno na 180° C .ohlađene biskvite prereži na pola da se dobiju 4 kore. 2 u 1 l. mlijeka ukuhaj razmučeno oštro brašno,šećer,vanilije i 2 žlice griza,ohladi,u hladno dodaj margarin i pjenasto izradi te podijeli na 2 dijela.U 1 dio dodaj ocijeđeni sok od 1 limuna ,a u 2 dio dodaj otopljenu čokoladu. 3 slažete tako da prvo se stavi tamna kora -svijetla krema-svijetla kora-tamna -krema-tamna kora-svijetla krema-svijetla kora-tamna krema i ukrasit sa izrađenim sl. vrhnjem.
Recept poslala Andrijana Zagoršćak za nagradnu igru!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar