nedjelja, 15. lipnja 2014.

Badem Keksi (Andrej Podpečan)



Sastojci 

200 g brašna
2 žumanjka
1 žlica šećera
malo soli
vanil-šećer
burbon
100 g mljevenih badema bez ljuske
110 g maslaca

Za premaz i posip:
1 žumanjak
50 g iseckanih badema
20 g šećera u prahu

Priprema 

U dubljoj zdjeli umutiti žumanjke, brašno, sol, šećer, vanil-šećer burbon, badem i maslac. Tjesto zamotati u prijanjajuću foliju ostaviti da se odmori sat vremena u frižder. Na pobrašnjenoj površini rastanjiti tjesto na 5-10 milimetara. Vaditi modlicom ili čašom keksiće i slagati na tepsiju sa papirom za pečenje. Umutiti žumanjak u zdjelici i premazati keksiće, posuti isjeckanim bademima i šećerom u prahu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180*C, oko 25 minuta. TJESTO SE NE MOŽE RAZVALJATI KAO NORMALNO JER PUCA TAKO DA TREBA PAZITI DA SE LAGANO VALJA I SKUPLJA GA SE GDJE PUCA. U SMJESU SE MOŽE STAVITI SJECKANA BRUSNICA, A MOŽE KONJAK ILI BILO KOJA AROMA. SUPER SU...

Recept poslao Andrej Podpečan za nagradnu igru!

0 komentari:

Objavi komentar