nedjelja, 15. lipnja 2014.

Kolač od jagoda i breskvi (Tamara Katić)



Sastojci: 

6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
6 žlica vode
malo soli

Postupak:

Izmiksati 6 žumanjaka s 6 žlica šećera, u smjesu dodati 6 žlica vode, nakon toga dodati brašno s praškom za pecivo i vanilin šećer. Kada se smjesa ujednači kuhačom umješati istučene bjelanjke. Krema: 750 ml mlijeka 2 pudinga od vanilije 1 vanilin šećer Kremu skuhati prema uputi na vrećici. Biskvit poškropiti mlijekom, na to dodati prohlađeni puding. Na kremu posložiti jagode i breskve i preliti preljevom za torte. Po želji se može u biskvit dodati par žlica kakaa, te u kremu umješati 10 dag čokolade.

Recept poslala Tamara Katić za nagradnu igru!

0 komentari:

Objavi komentar