nedjelja, 15. lipnja 2014.
Sandrina posna torta (Sandra Stojiljković Cvetković)
Sastojci:
* 4 pudinga od vanile
* 1 litar vod?
* 8 kašika šećer?
* 250 g posnog margarina
* 100 g šećera u prahu
* 500- 700 g mlevenog posnog keks?
* 200- 300 g kokosovog brašn?
* 4 banan?
* posni šlag i čokolada za dekoraciju.
Priprema:
Skuvati puding u litri vode na uobičajen način i ostaviti da se ohladi. U međuvremenu, umutiti margarine sa šećerom u prahu, pa dodavati ohlađeni puding kašiku po kašiku. ??da se to umuti, dodavati postepeno mleveni keks i kokosovo brašno, sve vreme muteći. Banane tanko naseckati. Ređati red smese sa keksom, red banana, opet smesa sa keksom, banane, premazati preostalom smesom od keksa. Celu tortu premazati posnim šlagom ili glazurom od čokolade i dekorisati po želji. Ukoliko želite ovakva čokoladna srca, ?topiti oko 150 g čokolade sa malo ulja i 4- 5 kašike šećera u prahu. ??lo prohlađenu( ?li, ?oš uvek tečnu čokoladu ) staviti na pek papir premazan uljem i sačekati da se lepo stegne. ??da je čokolada u čvrstom obliku, pažljivo odstraniti papir i modlom u obliku srca vaditi čokoladne oblike. Pritom treba biti veoma pažljiv, kako bi srca ostala cel?.
Recept poslala Sandra Stojiljković Cvetković za nagradnu igru!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar