nedjelja, 15. lipnja 2014.
Mirisna torta s rogačem i jagodama
Pronesite "glas" mirisom o svom kulinarskom umijeću jer će ova torta s biskvitom od rogača i slojevima jagoda sa šlagom zamirisat vrlo daleko.
Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
80 g šećera u prahu
80 g Oštrog brašna Podravka
60 ml ulja
50 g mljevenog rogača
1 Vanilin šećer Dolcela
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
400 g jagoda
50 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
Za glazuru:
60 g maslaca
200 g čokolade
200 ml Šlaga 5+ Dolcela
Priprema
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer u prahu i nastavite miksati da dobijete čvrsti šaum.
Dodajte žumanjke, ulje, brašno pomiješano s rogačem i praškom za pecivo.
Dobivenu pjenastu smjesu uspite u prethodno namašćen i papirom za pečenje obložen kalup za torte (Ø 24 cm).
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta.
Pečeni biskvit ohladite, izvadite iz kalupa i prerežite na tri dijela.
Jagode očistite, narežite, pospite šećerom i vanilin šećerom, lagano promiješajte i ostavite stajati nekoliko minuta da se šećer otopi, a jagode puste sok.
Na svaku koru biskvita rasporedite polovicu jagoda i poklopite drugom korom.
Maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte na kockice natrganu čokoladu.
Miješajte dok se čokolada ne rastopi i ne postane kremasta.
Čokoladnu glazuru prelijte preko pripremljene torte. (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar