nedjelja, 15. lipnja 2014.

Mirisna torta s rogačem i jagodama


Pronesite "glas" mirisom o svom kulinarskom umijeću jer će ova torta s biskvitom od rogača i slojevima jagoda sa šlagom zamirisat vrlo daleko.

Sastojci

    Za biskvit:
     6 jaja
     80 g šećera u prahu
     80 g Oštrog brašna Podravka
     60 ml ulja
     50 g mljevenog rogača
     1 Vanilin šećer Dolcela
     1 žličica Praška za pecivo Dolcela
    Za nadjev:
     400 g jagoda
     50 g šećera u prahu
     1 Vanilin šećer Dolcela
    Za glazuru:
     60 g maslaca
     200 g čokolade
     200 ml Šlaga 5+ Dolcela


Priprema

    Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer u prahu i nastavite miksati da dobijete čvrsti šaum.
    Dodajte žumanjke, ulje, brašno pomiješano s rogačem i praškom za pecivo.
    Dobivenu pjenastu smjesu uspite u prethodno namašćen i papirom za pečenje obložen kalup za torte (Ø 24 cm).
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta.
    Pečeni biskvit ohladite, izvadite iz kalupa i prerežite na tri dijela.
    Jagode očistite, narežite, pospite šećerom i vanilin šećerom, lagano promiješajte i ostavite stajati nekoliko minuta da se šećer otopi, a jagode puste sok.
    Na svaku koru biskvita rasporedite polovicu jagoda i poklopite drugom korom.
    Maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte na kockice natrganu čokoladu.
    Miješajte dok se čokolada ne rastopi i ne postane kremasta.
    Čokoladnu glazuru prelijte preko pripremljene torte. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar