nedjelja, 15. lipnja 2014.

Flekica



Sastojci

    Biskvit:
     400 grama bjelanjaka (meni je to bilo 10 manjih jaja)
      prstohvat soli
     250 grama šećera
     120 grama rastopljenog maslaca ili margarina
     100 ml mlijeka
     350 grama glatkog brašna
     1 vrećica praška za pecivo
     1 žlica kakaa
     1 vrećica vanili šećera
    Krema od vanilije:
     3 žumanjka
     100 grama šećera
     3 žlice brašna
     300 ml mlijeka
     1 vrećica želatine u prahu
     150 ml vrhnja za šlag


Priprema

    Bjelanjke izmiksajte sa soli i šećerom u čvrsti snijeg. Dodajte ostale sastojke po malo mješajući žlicom.
    U veliki protvan od pećnice stavite pek papir.
    Od smjese ostavite 4 žlice sa strane za flekice.
    Stavite bijelu smjesu na pek papir i poravnajte.
    U četiri žlice bijele smjese dodajte žlicu kakaa i promješajte da se izjednači.
    Žlicom pobacajte flekice po bijelom tijestu.
    Pecite na 170 stupnjeva oko 30-40 min. Probajte iglom da li je pečeno.
    Za kremu jedan dio mlijeka stavite u posudu i dodajte šećer pa zagrijte dok ne zakuha a šećer se ne otopi. Žumanjke pomješajte sa brašnom i drugom polovicom mlijeka pa zakuhajte u mlijeku. U ohlađeno dodajte istučeni šlag. Želatinu namočite u 4 žlice vode pa kad nabubri zagrijte ali pazite da vam ne zakuha, dodajte ju u kremu mješajući.
    Tijesto podjelite na dva dijela.
    Stavite prvi dio, pa razmažite kremu te ju poklopite drugim dijelom. Dobro ohladite. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar