nedjelja, 15. lipnja 2014.

Osvježavajući kolač s višnjama


Slatko-kiselkasta puding krema od višanja na čokoladnoj podlozi, premazana laganim šlagom kombinacija je punine i svježine okusa na vašem nepcu.

Sastojci

    Za biskvit:
     5 jaja
     100 g šećera
     100 g Glatkog brašna Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
     40 g Gussnela Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
     1 Prašak za pecivo Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
     2 žlice kakaa u prahu (20 g)
     50 ml ulja
     100 ml mlijeka
    Za kremu:
     1 Kompot od višanja Podravka (680 g) Saznaj više na namirnici podravka.hr
     1 Puding vanilija Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
     40 g šećera
     1 Limun šećer Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
    Za dekoraciju:
     2 Šlag pjene Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
     200 ml vode


Priprema

    Ocijedite kompot od višanja. Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, pa smjesi dodajte brašno pomiješano s Gussnelom, praškom za pecivo i kakaom, ulje i mlijeko.
    Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte u maslacem premazan lim za pečenje (36 x 20 cm).
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 5 – 7 minuta, a zatim pospite ocijeđenim višnjama tako da tijekom pečenja djelomično utonu u tijesto. Pecite sve zajedno do 25 minuta, a zatim kolač ostavite neka se hladi.
    Ocijeđenom soku od kompota dodajte vodu da dobijete 450 ml tekućine. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i limun šećerom i razmutite u malo soka od kompota.
    Preostalu tekućinu zagrijte dok ne zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljeni puding. Vratite na vatru i kuhajte 1 – 2 minute uz miješanje. Još vruć puding prelijte preko kolača, poravnajte i ohladite.
    Hladnoj vodi dodajte sadržaj vrećice šlag pjene i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
    Ohlađeni kolač premažite pripremljenim šlagom i još malo ohladite, pa poslužite. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar