nedjelja, 15. lipnja 2014.
Osvježavajući kolač s višnjama
Slatko-kiselkasta puding krema od višanja na čokoladnoj podlozi, premazana laganim šlagom kombinacija je punine i svježine okusa na vašem nepcu.
Sastojci
Za biskvit:
5 jaja
100 g šećera
100 g Glatkog brašna Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
40 g Gussnela Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
1 Prašak za pecivo Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
2 žlice kakaa u prahu (20 g)
50 ml ulja
100 ml mlijeka
Za kremu:
1 Kompot od višanja Podravka (680 g) Saznaj više na namirnici podravka.hr
1 Puding vanilija Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
40 g šećera
1 Limun šećer Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
Za dekoraciju:
2 Šlag pjene Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
200 ml vode
Priprema
Ocijedite kompot od višanja. Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, pa smjesi dodajte brašno pomiješano s Gussnelom, praškom za pecivo i kakaom, ulje i mlijeko.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte u maslacem premazan lim za pečenje (36 x 20 cm).
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 5 – 7 minuta, a zatim pospite ocijeđenim višnjama tako da tijekom pečenja djelomično utonu u tijesto. Pecite sve zajedno do 25 minuta, a zatim kolač ostavite neka se hladi.
Ocijeđenom soku od kompota dodajte vodu da dobijete 450 ml tekućine. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i limun šećerom i razmutite u malo soka od kompota.
Preostalu tekućinu zagrijte dok ne zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljeni puding. Vratite na vatru i kuhajte 1 – 2 minute uz miješanje. Još vruć puding prelijte preko kolača, poravnajte i ohladite.
Hladnoj vodi dodajte sadržaj vrećice šlag pjene i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
Ohlađeni kolač premažite pripremljenim šlagom i još malo ohladite, pa poslužite. (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar