nedjelja, 15. lipnja 2014.

Rolat sa jagodama



Sastojci

      BISKVIT
     5 kom jaja
     zz soli
     5 žlica šećera
     4 žlice ulja
     4 žlica mlake vode
     5 žlica brašna
     1/2 kesice pp
      NADJEV OD JAGODA
     300 G jagoda
     5 žlica šećera
      KREMA
     500 ml mlijeka
     6 žlica šećera
     2 kom v.šećer
     3kom cijela jaja
     4 žlice brašna
     100 g maslaca
     2 žlice tučenog vrhnja za šlag
     300 g jagoda


Priprema

    Jaja odvojite te bjelanjak izmiksajte sa žlicom šećera i zz soli.
    U drugoj posudi doro izmiksajte žumanjke i šećer te dodajte ulje, mlaku vodu , još malo miksati te ručno dodati brašno pomješano sa pp i na kraju lagano žlicu po žlicu dodavati bjelanjke.
    U pleh (vel 33 x 33 ) obložen papirom za pečenje izlijte biskvitno tijesto te u zagrijanoj pećnici pecite 15-ak min na 180°
    Gotov biskvit sa papirom prebacite na vlažnu krpu, pažljivo zarolajte i ostavite da se hladi.
    Za nadjev od jagoda
    Jagode izrežite na komadiće i zajedno sa šećerom kuhajte stalno mješajući 15-ak min.Možete ih usitniti sa štapnoim mikserom.Kad se zgusne maknite sa vatre i ostavite da se hladi.

    Krema

    U 1 dcl mlijeka stavite brašno, šećer, jaja,v.šećer sve zajedno izmješajte da ne bude  grudica, ako vam se dogode grudice procjedite.
    Preostala 4 dcl mlijeka stavite kuhat, kad uzavre lagano stalno mješajući dodajite gornju smjesu i kad se zgusne maknite sa vatre.
    U ohlađeno dodajte izrađeno maslo i 2 žlice vrhnja za šlag
    Ohlađeni biskvit odrolajte, odstranite papir te nanesite nadjev od jagoda...ne po cijelom biskvitu , ja sam rasporedila u dvi vodorane trake odokativno,zatim nanesite kremu (dio sam ostavila za ukrašavanje) jagode rasporedite, i njih sam stavila u dva reda vodoravno i to na onaj dio di nema nadjeva od jagoda.Možda san vam s ovim dijelom zakomplicirala život pa me zanemarite i nafilujte i rasporedite kako van srce želi..
    Ukrasila sam kako vidite djelom kreme i ostatkom jagoda ...a vi i to možete kako vama paše...
    I da strpite se malo dok se ohladi, a onda ....... (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar