nedjelja, 15. lipnja 2014.
Rolat sa jagodama
Sastojci
BISKVIT
5 kom jaja
zz soli
5 žlica šećera
4 žlice ulja
4 žlica mlake vode
5 žlica brašna
1/2 kesice pp
NADJEV OD JAGODA
300 G jagoda
5 žlica šećera
KREMA
500 ml mlijeka
6 žlica šećera
2 kom v.šećer
3kom cijela jaja
4 žlice brašna
100 g maslaca
2 žlice tučenog vrhnja za šlag
300 g jagoda
Priprema
Jaja odvojite te bjelanjak izmiksajte sa žlicom šećera i zz soli.
U drugoj posudi doro izmiksajte žumanjke i šećer te dodajte ulje, mlaku vodu , još malo miksati te ručno dodati brašno pomješano sa pp i na kraju lagano žlicu po žlicu dodavati bjelanjke.
U pleh (vel 33 x 33 ) obložen papirom za pečenje izlijte biskvitno tijesto te u zagrijanoj pećnici pecite 15-ak min na 180°
Gotov biskvit sa papirom prebacite na vlažnu krpu, pažljivo zarolajte i ostavite da se hladi.
Za nadjev od jagoda
Jagode izrežite na komadiće i zajedno sa šećerom kuhajte stalno mješajući 15-ak min.Možete ih usitniti sa štapnoim mikserom.Kad se zgusne maknite sa vatre i ostavite da se hladi.
Krema
U 1 dcl mlijeka stavite brašno, šećer, jaja,v.šećer sve zajedno izmješajte da ne bude grudica, ako vam se dogode grudice procjedite.
Preostala 4 dcl mlijeka stavite kuhat, kad uzavre lagano stalno mješajući dodajite gornju smjesu i kad se zgusne maknite sa vatre.
U ohlađeno dodajte izrađeno maslo i 2 žlice vrhnja za šlag
Ohlađeni biskvit odrolajte, odstranite papir te nanesite nadjev od jagoda...ne po cijelom biskvitu , ja sam rasporedila u dvi vodorane trake odokativno,zatim nanesite kremu (dio sam ostavila za ukrašavanje) jagode rasporedite, i njih sam stavila u dva reda vodoravno i to na onaj dio di nema nadjeva od jagoda.Možda san vam s ovim dijelom zakomplicirala život pa me zanemarite i nafilujte i rasporedite kako van srce želi..
Ukrasila sam kako vidite djelom kreme i ostatkom jagoda ...a vi i to možete kako vama paše...
I da strpite se malo dok se ohladi, a onda ....... (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar