nedjelja, 15. lipnja 2014.
Raffaelo torta (Almedina Mujic)
Biskvit:
2 jaja
12 kasika secera
1 vanilin secer
12 kasika ulja
6,5 kasika vrelog mlijeka
12 kasika brasna.
1/2 peciva
1/2 kasike sode bikarbone
1/2 vanilin puding
2 kasike kokosa
6,5 kasika vrele vode
boja (po potrebi i zelji ).
Krema:
1/2 l mlijeka
5 kasika gustina (ili brasna)
50gr.secera
1 vanilin secer
100gr. bijele milka cokolade
1/2l slatkog vrhnja
2 slag fixsa
2kasike secera
1 vanilin secer
250gr. maskarpone sira
100gr.kokosa.
Upute:
Biskvit:
Umijesiti 2 jaja,12 kas. secera,vanilin secer. U to dodati 12 kas.ulja i 6,5 kas.vrelog mlijeka.prethodno napraviti smjesu : 12 kas. brasna,1/2 peciva,1/2 kas.sode bikarbone,1/2 vanilin pudinga,2kas.kokosa. Sve to dodati u prethodnu smjesu i jos dodati 6,5 kas.vrele vode i boju po zelji.Peci u kalupu 20-30 min. na 150-180 stepeni.Ohladiti i prerezati na tri dijela.
Krema: Kuhati 1/2 l mlijeka,par kasika oduzeti i umijesiti 5 kasika gustina ili brasna sa 50 gr. secera i 1 vanilin secer.Kuhati kao kremu za puding. Pustiti da se malo ohladi i dodati 100 gr. bijele cokolade(ostaviti da se ohladi). Umutiti 1/2 l slatkog vrhnja sa 2 slag fixa,2 kas.secera i 1 vanilin secer. U to dodavati po malo 250 gr. maskarpone sira i 100 gr. kokosa.Sve to dodati u prethodnu smjesu i nanijeti na kore. Ukrasiti po zelji.
Recept poslala Almedina Mujic za nagradnu igru!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar