nedjelja, 15. lipnja 2014.
Cheesecake
Maaaalko drugaciji i neodoljivo ukusan sa fantastičnim voćnim filom.
Sastojci
Korica:
300g mlevene Plazme
125g margarina
2-3 kašike prah šećera (ili po ukusu)
9-10 kašika mleka
Fil od sira:
500g neslanog sira
1/2 l slatke pavlake
10 kašika šećera
10g želatina (tj. jedna kesica)
malo arome vanile
Fil od voća:
300g jagoda (ili nekog drugog crvenog voća)
10g želatina
1 dcl vode za želatin
1 puding od jagode
7 kašika vode za puding
200-250g šećera
Priprema
Korica:
Umutiti margarin sa prah šećerom, pa dodati mlevenu Plazmu i mleko.
Lepo sjediniti i formirati koricu u kalupu, poravnati.
(Kalup prečnika 26 cm)
Fil od sira:
Umutiti sir sa šećerom i vanilom.
Posebno umutiti slatku pavlaku.
Želatin preliti sa 4 kašike vode i kada nabubri, staviti na ringlu, pa zagrevati na umerenoj temperaturi, dok se ne istopi.
Ne sme da provri.
Ostaviti munut-dva da se prohladi, pa postepeno dodavati u umućen sir, sve vreme miksajući.
Zatim u sir dodati umućenu slatku pavlaku, pa umutiti mikserom na najmanjoj brzini, da se sve lepo sjedini.
Fil od sira rasporediti preko korice od keksa.
Fil od voća:
Želatin preliti sa 1 dcl vode i ostaviti da nabubri.
Puding razmutiti u vodi.
Voće i šećer staviti na ringlu da se kuva, na umerenoj temperaturi, povremeno promešati.
Posle 20-ak minuta u voće sipati razmućen puding i mešati žicom oko 5 minuta.
Skloniti sa ringle, pa dodati nabubreli želatin, vratiti na ringlu i sve vreme mešati, dok se želatin ne istopi.
Ostaviti malo da prohladi, pa preliti preko fila od sira.
Dobro ohladiti, i UŽIVATI u poslastici :) (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar