nedjelja, 15. lipnja 2014.

Cheesecake


Maaaalko drugaciji i neodoljivo ukusan sa fantastičnim voćnim filom.

Sastojci

     Korica:
     300g mlevene Plazme
     125g margarina
     2-3 kašike prah šećera (ili po ukusu)
     9-10 kašika mleka
     Fil od sira:
     500g neslanog sira
     1/2 l slatke pavlake
     10 kašika šećera
     10g želatina (tj. jedna kesica)
      malo arome vanile
     Fil od voća:
     300g jagoda (ili nekog drugog crvenog voća)
     10g želatina
     1 dcl vode za želatin
     1 puding od jagode
     7 kašika vode za puding
     200-250g šećera


Priprema

    Korica:
    Umutiti margarin sa prah šećerom, pa dodati mlevenu Plazmu i mleko.
    Lepo sjediniti i formirati koricu u kalupu, poravnati.
    (Kalup prečnika 26 cm)
    
    Fil od sira:
    Umutiti sir sa šećerom i vanilom.
    Posebno umutiti slatku pavlaku.    
    Želatin preliti sa 4 kašike vode i kada nabubri, staviti na ringlu, pa zagrevati na umerenoj temperaturi, dok se ne istopi.
    Ne sme da provri.
    Ostaviti munut-dva da se prohladi, pa postepeno dodavati u umućen sir, sve vreme miksajući.    
    Zatim u sir dodati umućenu slatku pavlaku, pa umutiti mikserom na najmanjoj brzini, da se sve lepo sjedini.    
    Fil od sira rasporediti preko korice od keksa.
    
    Fil od voća:
    Želatin preliti sa 1 dcl vode i ostaviti da nabubri.
    Puding razmutiti u vodi.
    Voće i šećer staviti na ringlu da se kuva, na umerenoj temperaturi, povremeno promešati.
    Posle 20-ak minuta u voće sipati razmućen puding i mešati žicom oko 5 minuta.
    Skloniti sa ringle, pa dodati nabubreli želatin, vratiti na ringlu i sve vreme mešati, dok se želatin ne istopi.
    Ostaviti malo da prohladi, pa preliti preko fila od sira.
    Dobro ohladiti, i UŽIVATI u poslastici :) (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar