nedjelja, 15. lipnja 2014.
Jagode i čokolada
Jagode, šlag i čokolada - postoji li savršenija kombinacija? :)
Sastojci
Biskvit
4 jaja
100 g šećera
100 g tamne čokolade
100 g maslaca
4 žlice brašna
1 Dolcela prašak za pecivo
Ostalo
Dolcela tekući šlag 5+
jagode
Priprema
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Izmiksati snijeg od bjelanjaka s malo soli.
U drugoj posudi miksati žumanjke sa šećerom, dodati otopljenu čokoladu s maslacem, izmiješati i postepeno umiješati brašno s Dolcela praškom za pecivo.
Na kraju umiksati oko trećinu snijega od bjelanjaka u smjesu, a ostatak lagano umiješati kuhačom.
Izliti smjesu u lim veličine cca 20x30 cm i peći na 180°C 15-20 minuta.
Kad se biskvit ohladi premazati Dolcela šlagom i naslagati jagode po želji. (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar