nedjelja, 15. lipnja 2014.

Jagode i čokolada


Jagode, šlag i čokolada - postoji li savršenija kombinacija? :)

Sastojci

    Biskvit
     4 jaja
     100 g šećera
     100 g tamne čokolade
     100 g maslaca
     4 žlice brašna
     1 Dolcela prašak za pecivo
    Ostalo
      Dolcela tekući šlag 5+
      jagode


Priprema

    Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
    Izmiksati snijeg od bjelanjaka s malo soli.
    U drugoj posudi miksati žumanjke sa šećerom, dodati otopljenu čokoladu s maslacem, izmiješati i postepeno umiješati brašno s Dolcela praškom za pecivo.
    Na kraju umiksati oko trećinu snijega od bjelanjaka u smjesu, a ostatak lagano umiješati kuhačom.
    Izliti smjesu u lim veličine cca 20x30 cm i peći na 180°C 15-20 minuta.
    Kad se biskvit ohladi premazati Dolcela šlagom i naslagati jagode po želji. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar