nedjelja, 15. lipnja 2014.

Čokoladna Torta



Sastojci

     KORA
     6 Jaja
     6 kašika Šećera
      3 kašike Brašna
     2 kašike Kakaa
     1/2 vrećice Praška za pecivo
     FIL
     3 dl Vode
     3 rebra Čokolade za kuhanje
     6 kašika Šećera
     1 Hulala
     4 Šlag Kreme od čokolade


Priprema

    KORA

    U jednu posudu staviti 6  jaja i izmikasti mikseron.Kada izmiksate  dodati 6 kašika šećera i šećer  izmiksati sa  jajima.Dodati 3 kašike  brašna,2 kašike  kakaa i 1/2 peciva  i izmikasti sve zajdeno.Kada  izmiksate sve  zajdeno izliti u jednu malo dublju tepsiju za kolače.I ispeči u rerni.

    FIL

    U jednu šerpicu isresti 3 dl voe,stavit 6 kašika šrećera i 3 rebra čokolade  i ostaviti da prokuha.U drugu posudu izmiksati hulala dok ne  postane grduav JAKO čvrst.Kada prokuha smjesa u šerpici.ostaviti da se malo ohladi.Za  to vrijeme u jednu drugu posudu istresti one 4 šlag kreme od čokolade.Kada  se smjesa ohladi izdovite  jedan dio otprilike 1  dl  iz  te  šerpice  otatak izmiksajte sa  šlag kremama,dok  se ne  pretvori u šlag kremu.Kada se  pretvori u šlag krem,taj šlag  krem izmješajte sa Hulala-om dok se ne sjedinji. Onaj 1dl sto ste odvojili njeime  zalijte koru.Mjaešavinu Hulala i Šlag krema  istresite na  zalivenu koru i razmazie  po kori.    (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar