nedjelja, 15. lipnja 2014.
Čokoladna Torta
Sastojci
KORA
6 Jaja
6 kašika Šećera
3 kašike Brašna
2 kašike Kakaa
1/2 vrećice Praška za pecivo
FIL
3 dl Vode
3 rebra Čokolade za kuhanje
6 kašika Šećera
1 Hulala
4 Šlag Kreme od čokolade
Priprema
KORA
U jednu posudu staviti 6 jaja i izmikasti mikseron.Kada izmiksate dodati 6 kašika šećera i šećer izmiksati sa jajima.Dodati 3 kašike brašna,2 kašike kakaa i 1/2 peciva i izmikasti sve zajdeno.Kada izmiksate sve zajdeno izliti u jednu malo dublju tepsiju za kolače.I ispeči u rerni.
FIL
U jednu šerpicu isresti 3 dl voe,stavit 6 kašika šrećera i 3 rebra čokolade i ostaviti da prokuha.U drugu posudu izmiksati hulala dok ne postane grduav JAKO čvrst.Kada prokuha smjesa u šerpici.ostaviti da se malo ohladi.Za to vrijeme u jednu drugu posudu istresti one 4 šlag kreme od čokolade.Kada se smjesa ohladi izdovite jedan dio otprilike 1 dl iz te šerpice otatak izmiksajte sa šlag kremama,dok se ne pretvori u šlag kremu.Kada se pretvori u šlag krem,taj šlag krem izmješajte sa Hulala-om dok se ne sjedinji. Onaj 1dl sto ste odvojili njeime zalijte koru.Mjaešavinu Hulala i Šlag krema istresite na zalivenu koru i razmazie po kori. (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar