nedjelja, 15. lipnja 2014.

Čoko maskarpone kolač



Sastojci

    Biskvit:
     6 jaja
     6 žlice šečera
     6 žlice brašna
     2 žlice kakao
     1/2 vrečice pecilni prašak
    nadjev:
     500 gr. maskarpone sir
    Za navlažniti biskvite:
     12 žlica mlijeka
     po želji dodati čokoladni liker ili rum u mlijeko
    Čokoladni preljev:
     1,5 dcl. tekuće vrhnje za kuhanje ( ne za šlag)
     150 gr. čokolade za kuhanje
     2 žlice šečera u prahu



Priprema

    Penicu uključimo na 180 stepeni. Pleh iz pečnice obložimo papirom za pečenje.

    Izmiksamo prvo bjelanca sa šečerom u čvrstu masu,dodamo žumanjca, kakao...i brašno sa pecilnim, pažljivo premješamo i izlijemo u pleh iz pečnice.Pečemo 12 minuta ili dok vam ne bude pečeno.

    Biskvit prerežemo na pola da dobijete dva biskvita.Inaće biskvit dođe tanji ali kad ga namažete sa nadjevima i čokoladom dobije pravu visinu.

    Vrhnje,čokolada i šečer rastopimo na pari ( u plastičnu posudu postavljena nad loncem sa kipućom vodom koja vri).Preljev ohladimo.

    Biskvite postavimo na pladanj gde ga budete filovali, poprskamo sa mješavinom od mlijeka i likera, namažemo polovinu od maskarpone kreme,prelijemo sa pola čokoladnog preljeva,stavimo drugi biskvit, isto navlažimo, namažemo sa drugom polovinom maskarpone kremom i opet prelijemo sa čokoladnim preljevom.
    Ohladimo u frižideru i služimo.
    Dobar tek !!! (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar