nedjelja, 15. lipnja 2014.

Trouglovi



Sastojci

     150 gr maslaca ili margarina
     250 gr šecera u prahu
     1 čaša soka od pomorandže
     250 gr mleka u prahu
     250 gr mlevenih oraha
     250 gr mlevenog keksa, 1 štangla čokolade i crvena boja za kolače
      Za glazuru
     100 gr bele čokolade
      50 ml slatke pavlake


Priprema

    Umutiti maslac pa onda dodati šećer/jer može da leti na sve strane/ i umutiti ponovo.Redom sastojke i dodavati sok po potrebi do željene gustine.Podeliti na 4 dela i tako ćete moci još malo da izmešate.

    Obložiti modlu providnom folijom /za štrudlu/, 1/4 fila sipati i malo pritisnuti. 2/4 fila obojiti 1 štanglom istopljene čokolade i namazati preko. 3/4 obojiti sa malo crvene jestive boje za kolače pa opet premazati .Dodati  4/4 odozgo.

    U frižider 3 sata. Izvaditi na tacnu i premazati glazurom.Istopiti čokoladu na maloj temperaturi,dodati pavlaku,ohladiti u frižideru i posle umutiti mikserom.
    Isecite trouglove . (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar