nedjelja, 15. lipnja 2014.
Trouglovi
Sastojci
150 gr maslaca ili margarina
250 gr šecera u prahu
1 čaša soka od pomorandže
250 gr mleka u prahu
250 gr mlevenih oraha
250 gr mlevenog keksa, 1 štangla čokolade i crvena boja za kolače
Za glazuru
100 gr bele čokolade
50 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti maslac pa onda dodati šećer/jer može da leti na sve strane/ i umutiti ponovo.Redom sastojke i dodavati sok po potrebi do željene gustine.Podeliti na 4 dela i tako ćete moci još malo da izmešate.
Obložiti modlu providnom folijom /za štrudlu/, 1/4 fila sipati i malo pritisnuti. 2/4 fila obojiti 1 štanglom istopljene čokolade i namazati preko. 3/4 obojiti sa malo crvene jestive boje za kolače pa opet premazati .Dodati 4/4 odozgo.
U frižider 3 sata. Izvaditi na tacnu i premazati glazurom.Istopiti čokoladu na maloj temperaturi,dodati pavlaku,ohladiti u frižideru i posle umutiti mikserom.
Isecite trouglove . (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar