subota, 28. veljače 2015.

BEZ PEĆNICE: Fenomenalna Monte torta!

BEZ PEĆNICE: Fenomenalna Monte torta! 
 astojci
  • 1. Keksi Petit Beurre
Krema:
  • 1 l mlijeka
  • 100 g škrobnog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g maslaca
Krema 2:
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 200 g čokolade
  • malo ruma
Priprema
Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom
Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa
Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!

0 komentari:

Objavi komentar