astojci
- 1. Keksi Petit Beurre
Krema:
- 1 l mlijeka
- 100 g škrobnog brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 125 g maslaca
Krema 2:
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag
- 200 g čokolade
- malo ruma
Priprema
Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom
Za
prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj
posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete
glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri
miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko
keksa
Za
drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali
nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme,
stavite da se ohladi i gotovo!
0 komentari:
Objavi komentar