Potrebno je:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g gorke tamne čokolade (70 % kakaa)
- 6 dl slatke pavlake
- 20 g šećera u prahu
- 4 kašike soka ili likera od pomorandže
- kašičica rendane kore pomorandže
- 100 g lomljene čokolade za kuvanje
Glazura:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 90 g maslaca
Priprema:
Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šećer u prahu, sok i koru
pomorandže i čokoladu otopljenu na pari. Dobro izmešajte mikserom i
umešajte lomljenu čokoladu. Smesu izlijte u kalup obložen prozirnom
folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata. Ohlađen kolač okrenite na
poslužavnik, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako
što ste u čokoladu koju ste otopili na pari umešali omekšali maslac.
Kolač poslužite dobro rashlađen i sečen na šnite.
0 komentari:
Objavi komentar