Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno
je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i
najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude
vaša sljedeća avantura kojom ćete oduševiti ukućane. Provjerite imate li
sve potrebno i prionite na posao.
Pripremanje torte traži malo više
vremena jer je potrebno napraviti smjesu za biskvit kao i zakremu. Bilo
bi najbolje prvo riješiti biskvit na koji će potom ići slasna smjesa.
Potrebno je nakon što ste razbili jaja dobro ih umutiti i potom
promiješati s brašnom, praškom za pecivom i šećerom.
Nakon što ste napravili smjesu za
biskvit podijelite ju na dva dijela i stavite u pećnicu, a sve kako bi
na kraju mogli nakon što stavite kremu preklopiti donji sloj drugim
dijelom biskvita. Pecite ga na 180 stupnjeva između 10 i 15 minutai
provjeravajte kako biskvit ne bi izgorio.
Za savršenu kremu potrebno je skuhati
puding i dodati kokos te sve dobro promiješati. U međuvremenu potrebno
je otopiti čokoladu na ulju ili maslacu. Nakon 15 minuta izvadite kore
iz pećnice i premažite prvo kremom, a onda čokoladom i na kraj drugi dio
kore. Na kraju pečete najviše 30 minuta na 180 stupnjeva.
Biskvit:
- 3 žlice brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 5 žlica šećera
- 5 jaja
Krema:
- 4 žlica šećera
- 600 ml mlijeka
- 50 g kokosa
- 1 vrećica pudinga
Glazura:
- 2 žlica ulja ili 50 g maslaca
- 100 g čokolade za kuhanje
- 150 ml slatkog vrhnja
0 komentari:
Objavi komentar