Sastojci:
Podloga:
300 g mljevenog keksa
oko 2 dl čokoladnog mlijeka
1 vanilin šećer
Bijeli krem:
300 ml vrhnja za šlag
3 kašike šećera
100 g bijele čokolade
0,5 vrećice želatine fix
Tamni krem:
300 ml vrhnja za šlag
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike šećera
0,5 vrećice želatine fix
Dekoracija:
200 ml vrhnja za šlag,malo čokolade
Priprema:
Od mljevenog keksa, vanilin šećera i čokoladnog mlijeka napraviti
koru, koju formiramo na tacni, tako da su ivice kalupa za tortu oko
kore.Na pari otopimo bijelu čokoladu (ja sam koristila sa cappuccino
punjenjem). Vrhnje za šlag (slatka pavlaka) i šećer umutimo, pa dodamo
otopljenu čokoladu i želatinu fix. Izmiksamo da se sve dobro sjedini, pa
izlijemo na koru. Zatim stavimo u frižider, da se stegne.Na pari
otopimo crnu čokoladu. Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo
otopljenu crnu čokoladu i želatinu fix. Dobro izmiksamo, pa stavimo
preko bijele kreme.Ostavimo tortu u frižider bar sat vremena, pa skinemo
ivice kalupa za tortu. Umutimo šlag, pa dekorišemo tortu. Po ukusu
dekorišemo rendanom ili otopljenom čokoladom.
0 komentari:
Objavi komentar