srijeda, 3. rujna 2014.
Baklava kolač
Od ovog brže nema. Pristojna zamjena za baklavu sa dodatkom soka od naranče, cimeta i meda. Ekgzotičan okus i fina tekstura
Sastojci
200 grama šećera
2 žlice ulja
3 bjelanjka
2 jaja
60 grama brašna
200 grama sjeckanih oraha
3 žlice soka od naranče
prstohvat soli
prstohvat cimeta
Preljev:
140 grama šećera
1 jušna žlica meda
1 dcl soka od iscjeđene naranče
1 žlica soka od iscjeđenog limuna
zerica cimeta
Priprema
Izmiksajte jaja i bjelanjke sa šećerom i dodajte ostale sastojke.
Stavite peći u tepsiju veličine 20×25 ili u kalup od torte.
Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
Preljev zagrijte dok se šećer ne otopi.
Pečeni kolač prelijte sa preljevom i ohladite. (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar