srijeda, 3. rujna 2014.

Baklava kolač


http://cdn.coolinarika.net/image/baklava-kolac-6cf5c55b999b545d0cfb6575903cea0f_header.jpg?v=9
Od ovog brže nema. Pristojna zamjena za baklavu sa dodatkom soka od naranče, cimeta i meda. Ekgzotičan okus i fina tekstura
Sastojci

200 grama šećera
2 žlice ulja
3 bjelanjka
2 jaja
60 grama brašna
200 grama sjeckanih oraha
3 žlice soka od naranče
prstohvat soli
prstohvat cimeta
Preljev:
140 grama šećera
1 jušna žlica meda
1 dcl soka od iscjeđene naranče
1 žlica soka od iscjeđenog limuna
zerica cimeta

Priprema

Izmiksajte jaja i bjelanjke sa šećerom i dodajte ostale sastojke.

Stavite peći u tepsiju veličine 20×25 ili  u kalup od torte.

Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.

Preljev zagrijte dok se šećer ne otopi.

Pečeni kolač prelijte sa preljevom i ohladite. (coolinarika.com) 

0 komentari:

Objavi komentar