skip to main |
skip to sidebar
- SASTOJCI
-
200 g margarina
-
200 g šećera u prahu
-
200 g čololade za kuhanje
-
200 g samljevenih oraha
-
150 g petit beuere keksa
-
1 žumanjak
-
2 oblatne
Recept za čokoladnu salamu u oblatni – za 2 rolade
- Čokoladu za kuhanje nalomite na kockice pa otopite na pari u prvoj zdjelici.
- Margarin i šećer u prahu pomiješajte pa otopite u drugoj zdjelici na pari te im dodajte žutanjak uz neprestano miješanje.
- U drugu zdjelicu, dok je još na pari, dodajte i otopljenu čokoladu
za kuhanje iz prve zdjelice, samljevene orahe te samljevene petit beuere
kekse pa sve lagano promiješajte dok ne dobijete čvršću masu . Zdjelicu
maknite sa pare.
- Nadjev ostavite sa strane da se malo ohladi na sobnoj temperaturi.
- Obje oblatne stavite na čiste mokre krpe kako bi oblatne omekšale i bile pogodne za rolanje.
- Prvu oblatnu premažite sa polovinom pripravljenog nadjeva pa ju
pomoću vlažne krpe zarolajte u oblik rolade i ostavite da se osuši na
sobnoj temperaturi. Postupak ponovite i sa drugom oblatnom i preostalim
nadjevom.
- Čokoladne salame u oblatni ostavite da odstoje najmanje 3 dana prije konzumacije jer su tada najukusnije.
- Čokoladne salame su pripravljene i spremne za posluživanje. U slast!
0 komentari:
Objavi komentar