utorak, 2. rujna 2014.

Cokoladna salama u oblatni

Čokoladna salama u oblatni
  • SASTOJCI
  • 200 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g čololade za kuhanje
  • 200 g samljevenih oraha
  • 150 g petit beuere keksa
  • 1 žumanjak
  • 2 oblatne

Recept za čokoladnu salamu u oblatni – za 2 rolade

  • Čokoladu za kuhanje nalomite na kockice pa otopite na pari u prvoj zdjelici.
  • Margarin i šećer u prahu pomiješajte pa otopite u drugoj zdjelici na pari te im dodajte žutanjak uz neprestano miješanje.
  • U drugu zdjelicu, dok je još na pari, dodajte i otopljenu čokoladu za kuhanje iz prve zdjelice, samljevene orahe te samljevene petit beuere kekse pa sve lagano promiješajte dok ne dobijete čvršću masu . Zdjelicu maknite sa pare.
  • Nadjev ostavite sa strane da se malo ohladi na sobnoj temperaturi.
  • Obje oblatne stavite na čiste mokre krpe kako bi oblatne omekšale i bile pogodne za rolanje.
  • Prvu oblatnu premažite sa polovinom pripravljenog nadjeva pa ju pomoću vlažne krpe zarolajte u oblik rolade i ostavite da se osuši na sobnoj temperaturi. Postupak ponovite i sa drugom oblatnom i preostalim nadjevom.
  • Čokoladne salame u oblatni ostavite da odstoje najmanje 3 dana prije konzumacije jer su tada najukusnije.
  • Čokoladne salame su pripravljene i spremne za posluživanje. U slast!

0 komentari:

Objavi komentar