četvrtak, 4. rujna 2014.

Kako urediti i dizajnirati jednosoban stan?

labimg_940_350_4_small-apartment-Freshome16

Samo zato što vaš stan čini jedna prostorija to ne znači da njegovom uređenju ne trebate posvetiti posebnu pažnju. Baš naprotiv, svi znamo da su manje stvari slađe pa zašto takavo ne bi bilo i vaše utočište, moderno i zadivljujuće. Uz par savjeta stručnjaka možete postići upravo takav dojam.
Napravite viseći vrt
Čak i ako nemate balkon nitko vam ne brani da uzgajate cvijeće i razno razno bilje. Umjesto uobičajenog razmještaja tegli po podu ili policama gdje bi vam mogli smetati s obzirom na mali prostor, objesite ih tako da vise s stropa. Za to su vam potrebne mreže koje lako možete napravti od špage u koje kasnije stavite teglu s cvijećem. Osim što ćete unijeti malo zelenila u svoj dom, biljke su poželjne jer čiste zrak u prostoru smanjujući razinu ugljiko dioksida i povećavaju vlažnost.
Drvene pregrade
Razdjeljivanjem prostora točno definirate koji dio prostorije što predstavlja, dio za blagovanje i kuhinja, dio za opuštanje i dio za spavanje. Da bi na primjer razdvojili dio za spavanje od ostatka poslužite se paravanima. Umjesto zastora i pokretnih zaslona, pomoću dasaka ili paleta napravite zid od poda do stropa kako bi si osigurali dovoljno privatnosti, naravno sve dobro pričvrstite za strop i pod kako ne bi došlo do nezgode kasnije.
Dodajte koji elegantni komad poput lustera, ukrasnih jastuha ili uokvirenih postera filmskih klasika
Kako što smo već rekli dodavanjem samo nekoliko detalja dojam se znatno mijenja. Ako ne želite puno trošiti odlučite se za jedan upečatljivi komad poput rasvjetnog tijela, slika ili šarenih jastuka i vaš stan će izgledati potpuno drugačije.
Iskoristite cijelu visinu zida od poda do stropa
Ugradnjom polica od poda do stropa dobivate gomilu prostora za pospremanje vaših stvari. Čak i ako nemate tako puno stvari koje bi htjeli izložiti, police lako možete popuniti košarama u koje spremite sve ono što nije za tuđe poglede, jer zapravo dok su one uredno složene nije niti bitno što se nalazi na njima jer će lijepo izgledati.
Prozirni namještaj
Teški i glomazni komadi namještaja čine da prostor vizualno izgleda manje nego što on to zapravo jest. Zato u ovom slučaju radije odaberite stakleni stol ili možda prozirne plastične stolice za blagavaonu. Na taj način će prostor izgledati prozračnije a namještaj neće blokirati svjetlost. Plastične stolice možda nisu najudobnije rješenje ali su relativno jeftine i služe svrsi.
Podignite krevet na višu razinu
Ako ste jedan od sretnika koji imaju visoke stropove možete iskoristiti tu prednosti tako što bi mogli podignuti krevet u vis i na taj način osoboditi prostor ispod njega za neku drugu namjenu kao što je veliki ormar ili ured, što god vam je potrebno. Na internetu je bezbroj primjera iz kojih možete crpiti inspiraciju za ovo rješenje samo trebate odabrati koji vam najviše odgovara.

lovely-one-room-apartment-Freshome10 image_0163 Closet-House-02-750x483 small-apartment-Freshome16 Scandinavian-apartment-5 montmatre-apartment-Freshome-022 very-tiny-loft-studio-design-1-554x462 tiny-swedish-apartments1-1

0 komentari:

Objavi komentar