srijeda, 3. rujna 2014.
Petit keks torta
Sastojci
1200 ml. mleka
120 gr. custard praha za kreme ili 3 pudinga od vanile
150 gr. šećera
1 kašika vanila ekstrata
80 gr. mleka u prahu
200 gr. bele čokolade
250 gr. margarina ili maslaca
oko 500 gr. petit keksa
ja sam posle dugo vremena ponovo napravila kolač sa margarinom i mogu vam reći da je razlika u ukusu velika, vraćam se na maslac
priprema
Skuvati puding u mleku sa svom količinom šećera i ostaviti da se hladi dok ne bude mlak.
Umutiti margarin sa mlekom u prahu i dodati istopljenu belu čokoladu. Tome dodati mlak puding, dobro izmešati mikserom i odmah filovati kekse.
Ređati 5×4 keksa umočenog malo u mleko, staviti 10 kašika fila pa postupak ponoviti sa 4 reda keksa i 3 reda fila. Gore po želji staviti šlag, ja nisam ništa, dovoljno mi je kremasto i lepog ukusa od vanila kreme i lepog buter keksa.Samo malo naribam bele čokolade na parče koje poslužim. (omiljenirecepti.blogspot.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar