utorak, 2. rujna 2014.

Ledeno nebo

Ledeno nebo

Sastojci za koru:
7 bjelanjaka
7 zlica secera
7 zlica brasna
pola praska za pecivo

Sastojci za kremu:

7 zumanjaka
7 zlica secera
6 zlica brasana
pola arome od vanilije
7 dcl mlijeka
250 gr margarina

Priprema kore:

Pjenasto umutiti bjelanjke sa secerom.

Dodati brasno i pola praska za pecivo.

Peci koru na 170 C u plehu oblozenom pek papirom dok biskvit ne naraste i ne dobije blago zlatnu boju.

Pecen biskvit preliti sa 1 dcl hladnog mlijeka.

Priprema kreme:

7 zumanjaka, 7 zlica secera, 6 zlica brasana i pola arome od vanilije umutiti i skuhati u 7 dcl mlijeka.

U  ohladjeno dodati 250 gr margarina.

Premazati koru kremom i staviti preko kreme 4 dcl umucenog slatkog vrhnja.

Ukrasiti kolac po zelji.

Prijatno! (tortekolaci.com) 

0 komentari:

Objavi komentar