srijeda, 3. rujna 2014.

Mokri kolač

Mokri kolač

Tražite neki jednostavni kolač čija priprema kratko traje?  Kod pripreme ovog kolača ne trebate vaditi čak niti vagu. Sočan je i ukusan, a namirnice za njega vjerojatno najčešće imate kod kuće.

Sastojci

BISKVIT:
3 jaja
5 žlica šećera
2 žlice grisa
2 žlice kakaa
9 žlica mlijeka
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
PRELJEV
5 dl mlijeka
7 žlica šećera
“ŠLAG”
3 bjelanaca
250 g šećera

Priprema

BISKVIT:

Žumanjca i šećer pjenasto umutiti, dodati mlijeko, prosijani gris, kakao, brašno i prašak za pecivo i na kraju snijeg od bjelanaca.
Peći na 180 stupnjeva 30 min (meni je trebalo manje, izvaditi kada se biskvit odvoji od kalupa).

PRELJEV:

U mlijeko dodati šećer. Mješati na visokoj temperaturi dok se šećer ne rastopi. Pustiti da uzavre.
Vruć biskvit preliti vrućim preljevom.
Ohladiti.

“ŠLAG”

U izvornom kolaču se biskvit premaže s običnom šlag pjenom, ali ja sam s bjelancima:
Istuči bjelance, dodati šećer u prahu. (tuci na pari) (coolinarika.com) 

0 komentari:

Objavi komentar