subota, 12. srpnja 2014.

Arapski kolač


Ukusno, sočno i čokoladno :)

Sastojci

Broj osoba:
    4 osobe

    biskvit;
     4 jaja
     20 dag šećera u prahu
     20 dag brašna
     4-5 v.ž vrele vode
     1 prašak za pecivo
    krema;
     10 dag čokolade za kuhanje
     20 dag šećera u prahu
     1 jaje
     1 margarin
     1 dcl ruma
    glazura;
     10-15 dag čokolade za kuhanje
     4-5 v.ž ulja


Priprema

    Ispeći biskvit od 4 jaja,brašna,šećera,praška za pecivo i vrele vode.Peći u bilo kakvoj vrsti tepsije na 180 stupnjeva oko 25 minuta,ohladiti i narezati ,namrviti ili natrgati na manje komadiće ili kockice.Za kremu sve sastojke otopiti  na laganoj vatri(jaje dodati odmah na početku da se nebi poslije skuhalo-ja stavim sve skupa hladno i onda miješam dok se sve ne otopi).
    Pripremiti veći i dulji komad folije.Kremu malo ohladiti(par minuta),pa je preliti po biskvitu i dobro izmiješati(najbolje rukama).
    Smjesu sipati na foliju i rukama oblikovati štrucu(roladu).Umotati je i preko noći (ili barem na 2-3 sata)staviti u frižider da očvrsne.
    Kad se ohladi preliti je čokoladnom glazurom;otopiti na pari čokoladu s malo ulja.Opet ohladiti,rezati i poslužiti. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar