ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Posna kinder torta




Sastojci

      kora(sastojci za jednu koru):
     50gr. mlevenog posnog plazma keksa
     50gr. mlevenih lesnika
     100gr. brasna
     7 kasika secera
     2dcl. kisele vode
     0,5dcl. ulja
     1/2 kesice praska za pecivo
     50gr. krupnije seckanih lesnika
      fil I;
     1,5l. palminog(ili sojinog)mleka
     300gr. secera
     4 vanil secera
     220gr. pudinga od vanile
     1 kasika gustina
     250gr. posnog margarina
     100gr. posne bele cokolade
     100gr. posnog mleka u prahu
     100gr. posne crne cokolade
     100gr. sojinog slaga
     1dcl. kisele vode
      fil II:
     300gr. sojinog slaga
     5dcl. kisele vode
      jos je potrebno:
     300gr. posnog plazma keksa za koru II
     300gr. posnog krema
     1dcl. sojinog(ili palminog)mleka za natapanje piskota


Priprema

    U ciniju pomesati sve sastojke za koru,osim krupnije mlevenih lesnika,pa sjediniti sa kasikom.Pleh(35x25)obloziti papirom za pecenje,pa po njemu rasporediti krupnije mlevene lesnike.Preko njih polako sipati smesu za koru,formirati koru i peci je u zagrejanoj rerni na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Svaku koru premazati sa po 150gr.posnog krema.

    Za fil I staviti 1,3dcl.mleka da provri sa secerom i vanil secerom,a sa ostatkom mleka razmutiti prah za puding i gustin.U vrijuce mleko skuvati puding.Kada se prohladi(da bude mlak)dodati prethodno izmucen margarin.Posebno umutiti i 100gr.sojinog slaga sa kiselom vodom,pa i njega dodati u fil,pa polako sjediniti,a zatim fil podeliti na 1/3 i 2/3.U 1/3 fila dodati 100gr.otopljene posne bele cokolade i 100gr.palminog mleka u prahu,pa sve sjediniti mikserom.U 2/3 fila dodati 100gr.otopljene posne crne cokolade,pa sjediniti sa mikserom.
    Za fil II izmutiti sojino mleko sa kiselom vodom.

    FILOVATI:kora I premazana sa kremom,1/2 crnog fila,slag.Za koru II poredjati posni plazma keks prethodno natopljen na kratko u mlako palmino mleko.Preko plazma keksa naneti sav fil sa belom cokoladom,pa slag.Zatim staviti drugu koru premazanu sa kremom,tako da krem bude sa donje strane.Sa ostatko crnog krema premazati celu tortu,a sa ostatkom slaga dekorisati. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar