nedjelja, 6. srpnja 2014.

Torta od jagoda i vanilije



Ova torta je idealan desert za sve ljubitelje jagoda i vanilije, idealna kombinacija, pravi užitak za nepce.

Biskvit:

    6 jaja
    6 žlica šećera
    6 žlica brašna

Električnom miješalicom pomiješati dobro šećer i jaja, te lagano umiješati brašno kada smjesa postane pjenasta.  Smjesu razdvojiti i jedan dio peći u okruglom kalupu za torte, a drugi dio u četvrtastom plehu za pečenje (za rolat). Za oba biskvita obavezno staviti papir za pečenje. Kada je okrugli biskvit pečen postaviti na podlogu na kojoj ćemo servirati tortu i obruč kalupa koji služi kao zaštita za šnite rolata. Rolat premazati džemom od jagoda, zamotati ga i rezati na šnite te ih posložiti uz strane okruglog kalupa.

Krema:

    0,5 l  mlijeka
    1 puding od vanilije
    6 žlica šećera
    1 vrećica želatine (9gr)
    600 ml slatkog vrhnja
    500 gr jagoda – ostaviti nekoliko jagoda za ukras



Puding pripremiti prema uputama sa vrećice, rastopiti želatinu i dodati je u gotov puding.  Dobro izmiješati  slatko vrhnje i dodati u ohlađen puding.

Okrugli biskvit premazati džemom od jagoda, dodati pola kreme i nasjeckane jagode, posložiti ostatak rolica, te dodati ostatak kreme. Tortu poravnati i staviti u hladnjak da se hladi, a potom tortu ukrasiti sa jagodama i tučenim vrhnjem ili šlagom.

http://www.ruza123-cooking.blogspot.com.au

0 komentari:

Objavi komentar