petak, 4. srpnja 2014.

Stracciatella oblačić



 Sastojci za biskvit:

    6 bjelanaca
    6 kašika šećera
    6 kašika brašna
    1/2 praška za pecivo

Sastojci za kremu:

    600 ml mlijeka
    6 žumanaca
    500 ml vrhnja za šlag
    1 vrećica od 20 g želatine fix
    100 g krupno ribane čokolade za kuhanje
    150 g šećera
    1 vanilin šećer

Za dekoraciju:

    150 ml vrhnja za šlag ili šlag pjena

Priprema:

    Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, pa peći u kalupu obloženom papirom za pečenje 30 minuta na 200°C.
    Pečenu koru izbockati, pa preliti sa 100 ml vrelog mlijeka sa vanilin šećerom. Ostaviti da se ohladi.

Priprema fila:

    Prokuhati 1/2 l mlijeka. Žumanca i šećer umutiti, pa preliti vrelim mlijekom. Vratiti na šporet, na laganoj vatri miješati svo vrijeme dok krema ne prokuha, pa maknuti sa vatre.
    U mlaku kremu dodati želatinu, dobro izmiksati.
    Umutiti vrhnje za šlag u čvrst snijeg, pa sjediniti sa kremom.
    U potpuno hladnu kremu dodati grubo ribanu čokoladu, pa promiješati.
 Ostatak pripreme:

    Biskvit staviti na tacnu, pa preko staviti kalup u kojem se biskvit pekao (ja obložim folijom radi lakšeg odvajanja). Preliti stracciatella kremom, pa staviti u frižider.
    Nakon par sati izvaditi tortu iz frižidera, otkloniti ivice kalupa, pa tortu dekorisati umućenim šlagom.
(kuvajmo-blogovski.com)

0 komentari:

Objavi komentar