petak, 4. srpnja 2014.
Stracciatella oblačić
Sastojci za biskvit:
6 bjelanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
Sastojci za kremu:
600 ml mlijeka
6 žumanaca
500 ml vrhnja za šlag
1 vrećica od 20 g želatine fix
100 g krupno ribane čokolade za kuhanje
150 g šećera
1 vanilin šećer
Za dekoraciju:
150 ml vrhnja za šlag ili šlag pjena
Priprema:
Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, pa peći u kalupu obloženom papirom za pečenje 30 minuta na 200°C.
Pečenu koru izbockati, pa preliti sa 100 ml vrelog mlijeka sa vanilin šećerom. Ostaviti da se ohladi.
Priprema fila:
Prokuhati 1/2 l mlijeka. Žumanca i šećer umutiti, pa preliti vrelim mlijekom. Vratiti na šporet, na laganoj vatri miješati svo vrijeme dok krema ne prokuha, pa maknuti sa vatre.
U mlaku kremu dodati želatinu, dobro izmiksati.
Umutiti vrhnje za šlag u čvrst snijeg, pa sjediniti sa kremom.
U potpuno hladnu kremu dodati grubo ribanu čokoladu, pa promiješati.
Ostatak pripreme:
Biskvit staviti na tacnu, pa preko staviti kalup u kojem se biskvit pekao (ja obložim folijom radi lakšeg odvajanja). Preliti stracciatella kremom, pa staviti u frižider.
Nakon par sati izvaditi tortu iz frižidera, otkloniti ivice kalupa, pa tortu dekorisati umućenim šlagom.
(kuvajmo-blogovski.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar