nedjelja, 6. srpnja 2014.
Kolač s jogurtom i višnjama
Sastojci:
Tijesto:
200 ml jogurta
200 ml šećera
100 ml ulja
1 vanilija šećer
2 jaja
2 čaše (od 200 ml) brašna
1 prašak za pecivo
naribana korica od limuna ili naranče
1 staklenka kompota od višanja
Preljev:
200 ml kiselog vrhnja
1 jaje
100 gr šećera
50 gr badema u listićima
Priprema:
U posudi dobro pomiješati jaja, šećer i vanilija šećer te dodati jogurt i naribanu koricu limuna. Sve zajedno mikserom izmiješati i na kraju dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Odvojiti 2 žlice brašna i u njih umiješati višnje koje ste prethodno dobro ocijedili od soka. Pripremiti kalup za pečenje (u ovom receptu korišten kalup dimenzija 20×20 cm), prekriti ga papirom za pečenje
tako da papir ide izvan ivica jer ce preljeva biti puno,pa ce ga papir zadržati. U pleh za pečenje uliti biskvit, prekriti sa višnjama (malo ih utisnuti u tijesto). Staviti u zagrijanu pećnicu na 180ºC oko 35 minuta. U međuvremenu pripremiti preljev tako da se pomiješa vrhnje, šećer i jaje. Sa smjesom preliti kolač, posuti sa listićima badema, vratiti u pećnicu i peći još 20-ak minuta.
http://ruza123-cooking.blogspot.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar