nedjelja, 6. srpnja 2014.

Kolač s jogurtom i višnjama



Sastojci:

Tijesto:

    200 ml jogurta
    200 ml šećera
    100 ml ulja
    1 vanilija šećer
    2 jaja
    2 čaše (od 200 ml) brašna
    1 prašak za pecivo
    naribana korica od limuna ili naranče
    1 staklenka kompota od višanja

Preljev:

    200 ml kiselog vrhnja
    1 jaje
    100 gr šećera
    50 gr badema u listićima

Priprema:

U posudi dobro pomiješati jaja, šećer i vanilija šećer te dodati jogurt i naribanu koricu limuna. Sve zajedno mikserom izmiješati i na kraju dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Odvojiti 2 žlice brašna i u njih umiješati višnje koje ste prethodno dobro ocijedili od soka. Pripremiti kalup za pečenje (u ovom receptu korišten kalup dimenzija 20×20 cm), prekriti ga papirom za pečenje

tako da papir ide izvan ivica jer ce preljeva biti puno,pa ce ga papir zadržati. U pleh za pečenje uliti biskvit, prekriti sa višnjama (malo ih utisnuti u tijesto). Staviti u zagrijanu pećnicu na 180ºC oko 35 minuta. U međuvremenu pripremiti preljev tako da se pomiješa vrhnje, šećer i jaje. Sa smjesom preliti kolač, posuti sa listićima badema, vratiti u pećnicu i peći još 20-ak minuta.

http://ruza123-cooking.blogspot.com/

0 komentari:

Objavi komentar