subota, 12. srpnja 2014.

Bela torta



Sastojci

      KORA
     12 belanaca
     1/2kg secera
     1 kasicica sirceta
    KREMA
     12 zumanaca
     200g secera
     1 kesica pudinga od vanile
     1 kasika brasna ili gustina
     2 margarina
     4 dl slatke pavlake(ili krem slaga od vanile)
     200g Milka noisette ili neke druge mlecne cokolade
    COKOLADNI GANACHE
     200g Milka noisette ili neke druge mlecne cokolade
     2 dl slatke pavlake


Priprema

    Za koru dobro umutiti 12 belanaca i 1\2 kg secera, pa pri kraju dodati sirce i jos mutiti.Ova kora se ne susi kao za slicne torte, vec se pece kao svaka druga kora.Dakle, da bi korica ostala, kako ja kazem mancmeloasta,rernu prvo zagrejte na 220, a kada pleh stavite u nju temp. smanjiti na 150 i peci oko 25 min.Cesto se desava da se prilikom pecenja ove kore napravi klobuk.Cackalicom probusite uzdignuce da vazduh izadje i nastavite sa pecenjem.

    Za kremu umutiti zumanca sa 200g secera, pa u penasto dodati puding i brasno.Skuvati na pari.Ohladiti, pa u kremu staviti 2 margarina i dobro umutiti.Na kraju kremu umutiti sa predhodno umucenom slatkom pavlakom.Krema je sada gotova, ostalo je samo da je podelite na dva dela i u jedan deo staviti 200g otopljene mlecne cokolade.

    Za ganache cokoladni zagrejati pavlaku, paziti da ne provri i preliti preko 200g cokolade.
(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar