srijeda, 2. srpnja 2014.

Pamuk kiflice sa džemom



Sastojci za testo:

    2 jajeta
    2 dl ulja
    3 dl mleka
    1 kašika suvog kvasca
    100 g šećera
    oko 700 g brašna

Sastojci za fil:

    džem od šljiva

Za sirup:

    200 g šećera
    3 dl vode

Za posipanje kiflica:

    100 g kokosa

Priprema:

U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene. U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.

Napomene: Kiflice više dana ostaju mekane kao pamuk.

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar