subota, 5. srpnja 2014.

Najlon torta



Zbog krem-bananica presek i nije baš savršen, ali su zato ukus i tekstura... poezija!

Sastojci

    Kora
     7 belanaca
     16 kašika šećera
     1 kašika limunovog soka
    Fil
     1 l mleka
     16 kašika šećera
     7 žumanaca
     1 puding sa ukusom vanile
     5 kašika brašna
     3 kašike gustina
     1 margarin
     1 kesica šlag pene
     10 krem bananica
     200 gr čokolade
    Za ukrašavanje
     2 kesice šlag pene
     malo kisele vode


Priprema

    Kora
    Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

    Fil
    Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
    Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
    Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
    Smesu podeliti na dva dela.

    Fil 1
    U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.

    Fil 2
    U drugu polovinu dodati seckane krem banane.

    Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag. (coolinarika.com)


0 komentari:

Objavi komentar