utorak, 8. srpnja 2014.

Torta od ćevapa s nadjevom



Sastojci:

1kg ćevapa
Nadev:
2 krompira
2 jaja
150gr mladog sira
150 ml neutralne pavlake za kuvanje
so biber vegeta po ukusu
150gr kackavalja rendanog 

Priprema:

Krompir izrendati, posoliti i pobiberiti.
Za preliv, umutii jaja pa zatim dodati neutralnu pavlaku, izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu.
U određenu posudu složiti ćevape u krug. Zatim, na dno tepsije staviti polovinu rendanog krompira, a na to ćevape.
Preko toga, ponovo staviti krompir, pa još jedan red ćevapa.
Sve to preliti već gotovim prelivom, staviti malo bibera, pokriti folijom i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni, 60 minuta.
Kada je jelo gotovo, preko narendajte sir i ostaite nekoliko minuta u toplu rernu da se otopi.

0 komentari:

Objavi komentar