subota, 12. srpnja 2014.

Šareni kolač



Sastojci

      BISKVIT 1:
     5 jaja
     4 žlice šećera
     5 žlica brašna+1/2 praška za pecivo
     30 g otopljene čokolade
     3 žlice ulja
      PRELJEV:
     2 dcl mlijeka+1 vanilin šećer
      BISKVIT 2:
     5 bjeljanjaka
     5 žlica šećera
     4 žlice brašna+1/2 praška za pecivo
     4 žlice ulja
      KREMA:
     500 ml slatkog vrhnja
     200 g mliječne čokolade
     150 g čokolade za kolače


Priprema


    BISKVIT 1:izmiksati bjeljanjke u snijeg i ostaviti sa strane.
    Miksati žumanjke,šećer,ulje,otopljenu čokoladu i dodati brašno promiješano sa praškom za pecivo.
    Lagano kuhačom umiješati snijeg.
    Izliti u pomastit i brašnom posipan lim(vel. 32x20 cm).

    BISKVIT 2:izmiksati snijeg od 5 bjeljanjaka,dodati šećer i ulje.Na kraju lagano kuhačom umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo.
    Žlicom stavljati bijelu masu preko smeđe u limu.
    Ispeći.
    Pećeni biskvit preliti vrelim mlijekom u koji stavimo vanilin šećer.Ostaviti da se ohladi.

    Dok se biskvit hladi napraviti kremu:na laganoj vatri zagrijavati slatko vrhnje sa natrganom mliječnom čokoladom i čokoladom za kolače.Miješati dok se ne otopi i postane glatko,paziti da ne zavri.
    Preliti preko ohlađenog kolača,staviti u frižider na 2-3 sata da se dobro stegne.  (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar