ponedjeljak, 7. srpnja 2014.
Japanski Vetar
Sta reci od ovoj kraljici torti koja drzi prvo mesto. Bez obzira na bogat izbor torti i kolaca na slavljima, slasticarni, ona prva se pojede.
Sastojci
.....za dve korice....
14 bjelanjaka
20 zlica secera
2 zlice sirce/octa
.....osnova fila...
10 zumanaca
5 zlica secera
5 zlica brasna
1 vanil secer
6 dl mleka
....drugi fil....
4 zumanjka
5 zlica secera
250 gr margarina
300 gr mlevenih oraha
...treci fil....
4 slag kreme vanilije umucene sa mlekom
...ili treci fil....
4 slag kreme vanilije
6 dl slatko vrhnje
Priprema
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 150 stepeni.
Srednju djuvec tepsiju obavezno postaviti pek - papir.
Ulupati elektricnim mikserom cvrst sneg od 7 bjelanjaka i 10 zlica scecera. Na kraju umiksati 1 zlicu sirceta.
Cvrst sneg od bejlanjaka rasporediti u tepsiju, pa poravnati. Staviti u zagrejanu rernu na 150 stepeni i odma smanjiti na 100. Susiti koru i neotvarati pecnicu najmanje 1 sat( Susiti koru do najduze 1.5 sat ovisno od pecnice ).
10 zumanca, 5 zlica secera, 5 zlica brasna, vanil secer ukuvati u mleku i kuvati uz neprestalno mesanje dok ne nastane gust puding. Ukloniti sa ringle i skroz ohladiti. Povremeno promesati da se korica ne uhvati na povrsinu od kreme.
4 zumanjak i secer izmesati pa kuvati na pari nekoliko minuta dok se nezgusne. Skroz ohladiti i sjediniti sa umucenim margarinom, pa dodati prethodnoj smesi i mlevene orahe. Sve sjediniti
U 6 dl hladnog slatkog vrhnja dodajte sadrzaj 4 vrecice, promesajte i umutite elektricnim mikserom u cvrst fil. Ako se odlucite umutiti slag krem od vanilije sa mlekom onda na jednu vrecici slag kreme od vanilije ide ( 125 ml hladnog mleka )
Redati: 1 kora - fil sa orasima - fil od slatke pavlake - fil od oraha - 2 kora - fil od slatkog vrhnja. Ostaviti u frizider da se dobro ohladi (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar