nedjelja, 6. srpnja 2014.
Štrudla s makom
Sastojci za tijesto:
800 g brašna za dizana testa
1 kocka kvasca
1 šaka šećera
1žličica soli
100 g margarina
50 g maslaca
1 čaša kiselog vrhnja (pavlake)
po potrebi tople vode
2 jaja
Sastojci za nadjev:
400-500 g mljevenog maka
po ukusu šećera
oko 2 dl vrelog mlijeka
1/2 kesice cimeta
malo ruma
1 vanilija šećer
Za posipanje:
po ukusu šećera u prahu
1 vanilija šećer
Priprema:
Prosijati brašno, kvasac razmutiti i ostaviti da se podigne. Dodati brašnu koje ste pomiješano sa soli i šećerom, dodati omekšali margarin i maslac, jaja i vrhnje. Po potrebi dodati i tople vode i umijesiti tijesto. Ostaviti tijesto na toplom mjestu.
Mak pomiješati sa šećerom, dodati vanilija šećer, cimet i rum i pomiješati sa vrelim mlijekom. Tijesto podijeliti na nekoliko lopti, svaku razviti oklagijom, premazati filom i zarolati. Sjeći rolate na manje štrudlice. Umutiti jaje, premazati štrudle i ostaviti ih da malo odstoje. Peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumene. šećer u prahu pomiješati sa vanilija šećerom i posuti štrudle. (recepti-svijeta.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar