nedjelja, 6. srpnja 2014.

Štrudla s makom



Sastojci za tijesto:

    800 g brašna za dizana testa
    1 kocka kvasca
    1 šaka šećera
    1žličica soli
    100 g margarina
    50 g maslaca
    1 čaša kiselog vrhnja (pavlake)
    po potrebi tople vode
    2 jaja

Sastojci za nadjev:

    400-500 g mljevenog maka
    po ukusu šećera
    oko 2 dl vrelog mlijeka
    1/2 kesice cimeta
    malo ruma
    1 vanilija šećer

Za posipanje:

    po ukusu šećera u prahu
    1 vanilija šećer

Priprema:

Prosijati brašno,  kvasac razmutiti i ostaviti da se podigne. Dodati brašnu koje ste pomiješano sa soli i šećerom,  dodati omekšali margarin i maslac, jaja i vrhnje. Po potrebi dodati i tople  vode i umijesiti tijesto. Ostaviti tijesto na toplom mjestu.

Mak pomiješati sa šećerom, dodati vanilija šećer, cimet  i rum i pomiješati sa vrelim mlijekom. Tijesto podijeliti na nekoliko lopti, svaku razviti oklagijom, premazati filom i zarolati. Sjeći rolate na manje štrudlice. Umutiti jaje, premazati štrudle i ostaviti ih da malo odstoje. Peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumene. šećer u prahu pomiješati sa vanilija šećerom i posuti štrudle. (recepti-svijeta.com)

0 komentari:

Objavi komentar